×

Unit4 neemt Nederlandse branchegenoot Assistance Software over

Unit4 neemt Nederlandse branchegenoot Assistance Software over

Overname zorgt voor compleet cloud aanbod voor professional services

Utrecht-Naarden,  05 april 2017

Unit4 heeft Assistance Software overgenomen. Daarmee ontstaat, in Nederland, ‘s werelds grootste leverancier van software in de professional services sector. Assistance Software is al meer dan twintig jaar een toonaangevende leverancier van Professional Services Automation (PSA) oplossingen. Het bedrijf helpt zijn klanten met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Assistance Software staat bekend om het leveren van out-of-the-box PSA-oplossingen, specifiek ontworpen voor serviceorganisaties. Assistance Software, dat binnen Unit4 verder gaat onder de naam Unit4 PSA Suite, heeft een unieke propositie die elke stap volgt in de bedrijfsvoering van professional services bedrijven; van het begin van de sales funnel tot aan de daadwerkelijke omzet.

Met deze overname breidt Unit4 het al uitgebreide scala aan oplossingen voor professionele service organisaties (PSO’s) verder uit. Het nieuwe Unit4 PSA Suite biedt een toonaangevende front-end, en een native integratie met Microsoft Dynamics 365. Unit4 PSA Suite kan stand-alone gebruikt worden of bovenop elke ERP-oplossing (inclusief Unit4 Business World). Op die manier ontstaat een end-to-end oplossing voor PSO’s. Dit kan overigens met hetzelfde resultaat ook worden toegepast binnen service divisies van elke organisatie.

Het nieuws van vandaag onderschrijft Unit4’s strategie die gericht is op het leveren van gespecialiseerde klantgerichte oplossingen aan dienstverlenende bedrijven, zodat zij het beheer van hun bedrijfsvoering van voor tot achter kunnen optimaliseren. De nieuwe Unit4 PSA Suite is ‘geboren’ in de cloud en volledig gericht op de klant.

 

Volledig pakket

Met PSA Suite levert Unit4 het volledige pakket dat PSO’s nodig hebben om op basis van real-time inzichten hun prestaties in alle opzichten te verbeteren. Klanten profiteren van:

  • volledig inzicht in alle belangrijke KPI’s van hun bedrijf; bezetting, productiviteit, efficiency en factureerbare tarieven van medewerkers zijn real time beschikbaar in een gebruiksvriendelijk dashboard
  • eerdere betrokkenheid bij kansen in de sales cyclus, met meer en betere verkoopkansen tot gevolg
  • een naadloze overgang van sales naar services
  • de mogelijkheid om klanten en projecten die het best bij elkaar passen te koppelen
  • een volledig 360-graden beeld van de klant gedurende de verkoop- en servicecyclus.

Unit4 en Assistance Software zijn allebei gespecialiseerd in het leveren van een krachtige branchespecifieke oplossing. Gezamenlijk zullen ze zich richten op de uitbreiding van de functionaliteiten voor de verschillende dienstverlenende sectoren waarbinnen de bedrijven nu al actief zijn. Ook wordt gekeken naar een uitbreiding van het aanbod naar andere relevante subsectoren.

Assistance Software wordt in de PS Maturity Benchmark van Service Performance Insights genoemd als de tweede meest gebruikte PSA oplossing.

Versnellen van beslissingen

“Volgens onze jaarlijkse benchmark is Assistance Software’s PSA Suite een van de meest gebruikte oplossingen op dit gebied”, aldus R. David Hofferberth, oprichter van P.E. en directeur van Service Performance Insight. “Dankzij de app benadering, gecombineerd met out-of-the-box verticale oplossingen en een geïntegreerde cloud oplossing kunnen bedrijven hun bedrijfsoplossingen optimaliseren en hun dienstverlening effectiever maken. We weten dankzij onze benchmark van duizenden PSO's dat het combineren van PSA met inzichten van core business aan de back-end een bron van belangrijke informatie levert voor alle teamleden. Dit versnelt zowel beslissingen die berusten op feiten als snelle reacties op kansen en uitdagingen.”

“PSO’s kampen met toenemende druk om binnen alle functies veranderingen door te voeren. Het stroomlijnen van bedrijfsprocessen is daarbij essentieel voor hun succes”, zegt Stephan Sieber, CEO van Unit4. “Door een enkele end-to-end en intelligente bedrijfsoplossing kunnen ze strategischer worden en zich verzekeren van efficiency en een excellente uitvoering. Met Unit4’s PSA Suite profiteren onze klanten van een op de industrie toegesneden PSA-oplossing, ontworpen met de laatste technologie om de gebruikerservaring te verbeteren en productiviteit te maximaliseren. Deze ontwikkeling ondersteunt ook ons strategisch partnerschap met Microsoft. Voor bestaande klanten heeft het ook meerwaarde: zij kunnen profiteren door aan hun bestaande Unit4 PSA oplossing een uitgebreide front-end toe te voegen. Het nieuws van vandaag maakt ons vooruitstrevende PS-productportfolio compleet.”

 Dezelfde visie

“Unit4 is zeer geschikt voor Assistance Software,” aldus Martijn van der Hoeden, oprichter en CEO van Assistance Software. “We beschikken over dezelfde visie en leveren samen een state-of-the-art end-to-end oplossing voor servicegerichte bedrijven. Samen met Unit4’s ervaring en kennis van de industrie zullen onze klanten de meest productieve en efficiëntste zijn in de industrie.”

Assistance Software is een privaat bedrijf met een hoofdkantoor in Naarden en klanten in Europa en Noord-Amerika, waaronder grote organisaties zoals Fugro, RSM, Grant Thornton, Eifel en KPN.