×

EV Box vormt partnership met Gilde Equity Management (GEM) Benelux

EV Box, de grootste producent en leverancier van laadstations voor elektrische voertuigen en aanverwante cloud- based services van Europa, verwelkomt Gilde Equity Management (GEM) Benelux als nieuwe aandeelhouder.

“Met trots kunnen wij ons de meest ervaren speler in onze markt noemen, niet alleen gezien onze installed base van bijna 20,000 laadstations, maar met name door de diversiteit in de klanten die wij bedienen en de verscheidenheid aan stations en diensten die wij leveren.”, aldus Bram van de Leur, oprichter en CEO van EV Box. “Wij zijn zeer verheugd dat een gerenommeerde investeerder als Gilde ondersteunt in de volgende fase van onze ontwikkeling. Met Gilde aan boord hebben we de financiële ruimte om te investeren in versnelde internationale groei en kunnen we ons producten- en dienstengamma verder uitbreiden en nog beter toespitsen op lokale markten.”

EV Box geldt als een van de meest innovatieve spelers in de markt. De door hen ontwikkelde gekleurde LED ring die de status van laadsessie weergeeft heeft veel navolging gekregen in de markt. Ook op het gebied van smart- charging (het slim aansturen van laadcapaciteit) is het een van de voorlopers. Deze kwaliteiten, samen met een ongeëvenaard betrouwbaarheids track record, maakt EV Box de ideale partner voor oplossing op het gebied van laadinfrastructuur, variërend van hoge capaciteit laadzuilen in de openbare ruimte tot eenvoudigere thuisladers, elk gekoppeld aanback-office technologie die aansluit bij de eisen van gebruikers en exploitanten. Dit heeft geleid tot een sterke positie in Europa en een groeiende interesse voor EV Box producten in de Verenigde Staten en Azië.

“Gilde kijkt al geruime tijd met zeer veel interesse naar elektrisch vervoer: Nederland is een voorloper in de adoptie van elektrische voertuigen en is de onbetwiste leider op het gebied van laadinfrastructuur. De stormachtige ontwikkeling die Nederland in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt krijgt nu navolging in het buitenland, bijvoorbeeld in Scandinavië, Groot-Brittannië en Duitsland maar ook in de VS en Azië. Bedrijven die in Nederland substantiële ervaring hebben opgedaan hebben een voorsprong.”, aldus Thijs van Remmen, partner van Gilde Equity Management. “Deze transactie biedt ons de mogelijkheid onderdeel uit te maken van het meest succesvolle en kansrijke bedrijf in deze jonge en dynamische markt. Wij zien voor onszelf een actieve rol in de verdere internationale uitrol en de internationale consolidatie.”

Over EV Box

EV Box is met een installed base van bijna 20,000 oplaadpunten de marktleider in Europa op het gebied van laadinfrastructuur. Het levert laadstations aan bedrijven, parkeergarages en particulieren en is de producent achter openbare laadnetwerken in bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam en de provincie Gelderland. Naast hardware levert het bedrijf cloud-based services die het mogelijk maken laadpalen te exploiteren (onder andere het registreren en verrekenen van laadsessies) en efficiënt te onderhouden. Ook biedt het EV Box lease maatschappijen en andere aanbieders van laadpassen van een platform oplossing voor het administreren van transacties. Bezoek voor meer informatie www.ev-box.com.

Over Gilde

Gilde Equity Management (GEM) Benelux is een onafhankelijke private equity firma. GEM Benelux heeft recent in korte tijd een nieuw fonds, GEM Benelux III, opgehaald en gesloten op de door haar gestelde limiet van EUR 275 miljoen. Met dit fonds zal GEM Benelux haar succesvolle strategie voortzetten van investeringen in bedrijven in het kleinere middensegment in de Benelux. Voorbeelden van investeringen van Gem Benelux zijn Pré Pain, een toonaangevende producent van kleine afbakbroden; Conclusion, een gespecialiseerde IT en business process outsourcer; Actief Interim, het grootste onafhankelijke uitzendbureau van Belgie; en BlueCielo, een developer van Asset Information Management Solution software voor bedrijven wereldwijd. Voor meer informatie zie onze website www.gembenelux.com.