×

Main Capital investeert in de groei van Verklizan

Main Capital heeft een meerderheidsbelang in het internationale software bedrijf Verklizan verworven.

Verklizan levert een innovatief en cloud-based Connected Healthcare platform voor personenalarmering en zorg op afstand.

Verklizan is een gerenommeerde partij die een leidende positie heeft verworven in de extramurale zorg markt in verscheidene Europese landen. Met meer dan 60 werknemers verspreid over kantoren in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje bedient Verklizan meer dan 300 klanten wereldwijd. Middels het UMO platform van Verklizan worden momenteel meer dan 1.100.000 mensen dagelijks gemonitord op gezondheidskenmerken, vital signs en acute noodsituaties (alarmering), waardoor zij, met zorg ondersteunende technologie, langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Voorbeelden van klanten die gebruik maken van het UMO platform zijn Sensire (NL), Rode Kruis (DE), Centra Pulse (UK) en DoroCare ARC Malmo (SE).

Door toenemende vergrijzing en uitgavenbeheersing in de gezondheidszorg, in combinatie met de wens van ouderen om steeds langer thuis te blijven wonen, neemt de vraag naar zorg op afstand diensten sterk toe. Primair stelt Verklizan haar klanten in staat om met het UMO platform centraal hun personenalarmeringsactiviteiten te beheren. Verklizan stimuleert innovatie in sterke mate door het ontwikkelen van nieuwe UMO diensten en functionaliteiten, zoals het inzetten op mobile health, het monitoren van vital signs en het ontwikkelen van ondersteunende smartphone- en tablet-App’s voor zorgverleners en mantelzorgers. Steeds belangrijker hierin is het verlenen van preventieve zorg op basis van slimme voorspellende data analyses.
Uniek aan de propositie van Verklizan is de open filosofie en de onafhankelijkheid van het UMO platform. Meer dan 100 (internationale) healthcare partners koppelen in totaal meer dan 250 producten en applicaties op het UMO platform en faciliteren daarmee een breed palet aan diensten.

Main Capital zal Verklizan actief ondersteunen in de verdere internationale groei van het bedrijf. Daarnaast zal de nadruk komen te liggen op het verder versterken en uitbreiden van het productportfolio, onder meer door selectieve (internationale) acquisities.

Samenwerking Verklizan- Main Capital
Riny van Zandwijk (CEO Verklizan): “Verklizan is de afgelopen jaren internationaal sterk gegroeid. Onze strategie is om dit door te zetten, zodat door de toepassing van onze technologie, kwetsbare mensen overal in een veilige en verzorgde omgeving kunnen blijven wonen. Wij kennen Main al meerdere jaren en er is veel onderling vertrouwen en waardering. Wij kijken uit naar de samenwerking met Main Capital in de volgende fase van groei van Verklizan.”

Pieter van Bodegraven (Partner Main Capital):
“Verklizan biedt een efficiënte, innovatieve oplossing, die steeds belangrijker zal worden om te voorzien in de toenemende vraag naar gezondheidszorg en tegelijkertijd het beheersbaar houden van de kosten. Naast de autonome internationalisatie strategie in komende jaren, zien wij goede mogelijkheden om door slimme acquisities het platform verder uit te bouwen.”