×

Avineon neemt Tensing International over

Oud Gastel - Waardenburg, Nederland – 27 januari 2020 – Karlu Rambhala, Chief Executive Officer van Avineon, kondigt de overname aan van Tensing International B.V., gevestigd in Waardenburg, Nederland. Als één van de toonaangevende GIS-consultancy bedrijven in Nederland helpt Tensing klanten om het maximale te halen uit Esri’s ArcGIS en Safe Software's FME-technologie. Met een focus op hoogwaardige technische expertise, klant-betrokkenheid en innovatie biedt Tensing adviesdiensten, applicatiebeheer, implementatie- en integratiediensten, software-ontwikkeling en projectmanagement voor klanten in heel Nederland en daarbuiten.

Tensing is zowel Esri Gold Partner als Safe Software Silver Partner, en voegt ruim 60 gekwalificeerde en gecertificeerde Geo-ICT [Geografische Informatie en Communicatie Technologie] consultants toe aan het wereldwijde professionele serviceteam van Avineon. Vanuit een gemeenschappelijke filosofie rondom het leveren van kwalitieve diensten zullen Avineon en Tensing hun ervaringen nu bundelen en samen nieuwe initiatieven ondernemen.

Aanvullend op de mogelijkheden van Avineon, biedt Tensing technologische innovaties, zoals toepassingen met geodata die 3D BIM en GIS gebruiken, of chatbots met geografische taalverwerking en geavanceerde technieken op basis van kunstmatige intelligentie voor objectherkenning in luchtfoto’s en satelietbeelden. Als twee toonaangevende geografische data-gerichte bedrijven zullen Avineon en Tensing blijvend innoveren en complete end-to-end-oplossingen bieden aan klanten over de hele wereld.

"De toevoeging van het toptalent, de eigen bedrijfscultuur, en het managementteam aan de kracht van het bestaande data engineering en diensten team van Avineon, levert één van 's werelds grootste bronnen van expertise op het gebied van zowel Esri’s ArcGIS en Safe Sofware’s FME-technologie. Dit ondersteunt en versterkt ons aanbod aan nutsbedrijven, telecom en overheidsklanten", aldus Peter van Es, Managing Director, Avineon Europe.

"We zijn er trots op deel uit te mogen maken van het wereldwijde netwerk van Avineon. Avineon erkent Tensing als leider en innovator op het gebied van dienstverlening in de markt van locatie informatie. We maken daarbij beide gebruik van de technologie platformen van Esri en Safe Software," merkt Dave Laurier, Managing Director, Tensing op. "We zijn erg enthousiast over de nieuwe groeimogelijkheden die deze overname biedt. Samen met Avineon kijken we ernaar uit om het merk Tensing en onze internationale dienstverlening uit te breiden, en ook nieuwe doelgroepen te ontwikkelen."

"De overname van Tensing is het bewijs van de sterke motivatie van Avineon om waarde toe te voegen voor onze groeiende groep klanten. Dit vanuit een rol als wereldleider op het gebied van Geo-ICT," voegt Anand Subramani, President, Commercial Systems toe.

Avineon biedt locatie informatieproducten en diensten aan tal van industrieën, waaronder nutsbedrijven (elektriciteits, gas en water), lokale, regionale en nationale overheidsinstanties en telecommunicatie-bedrijven.

Over Avineon®
Avineon, Inc is opgericht in de Verenigde Staten. Sinds 1992 vertrouwen onze klanten op ons voor het leveren van hoge kwaliteit en waarde op het gebied van informatietechnologie, data engineering diensten en locatie informatiediensten. Wij bieden geavanceerde informatie-management systemen ondersteunend aan bedrijfsprocessen op het vlak van data engineering, data-analyse, data visualisatie, data integratie en machine learning-technologie. Dit met het oog op het verbeteren van bedrijfskritische processen bij onze klanten. Avineon’s hoofdkantoor bevindt zich in McLean, Virginia (USA). Het bedrijf heeft lokale vestigingen wereldwijd in o.a. Canada, België, Frankrijk, Nederland, Verenigd Koninkrijk, India en het Midden-Oosten.

Ga voor meer informatie naar www.avineon.com, www.avineonlab.com en www.tensing.com