×

SpringFinance adviseert Noten Transportbanden bij de verkoop aan Rubix

Met genoegen informeren wij u dat Rubix (het voormalig IPH Brammer Group) Noten Transportbanden heeft overgenomen van Noordertoren Participaties. 

Noten Transportbanden is met vestigingen in Belfeld, Breda en Lochem, actief als specialist op het gebied van industriële transportbanden en transportsystemen. De onderneming verzorgt het complete onderhoud van bandtransporteurs en levert alle bijbehorende producten in onder andere de voedingsmiddelen-, zand en grind-, metaal- en recycling industrie.

Algemeen directeur Noten Transportbanden Bertil Breijnaerts zegt hierover: “Met het samengaan met Rubix zien wij een naadloze aansluiting met de competence centers en de uptime filosofie van Rubix. Daarnaast worden door de combinatie onze kernwaarden “productie verhogen – kosten verlagen – veiligheid als toegevoegde waarde” verder versterkt.”

Algemeen directeur BT Brammer Menno Noordenbos vult aan: “Binnen de business unit Belting van Rubix, waaronder de bedrijven Rotrans Belting en Klabbers TS, kunnen wij met de toevoeging van Noten Transportbanden landelijke dekking bieding met onze expertise in kunststof- & rubberbanden en onderhoud & service. Met deze bundeling van krachten gaan wij onze dienstverlening in “totaal onderhoud transporteurs” door ontwikkelen en breder in de markt toepassen."

Patrick Witte, Partner bij Noordertoren: “Tijdens de investeringsperiode heeft Noten zich ontwikkeld tot een gespecialiseerd kwaliteitsbedrijf op het gebied van transportbanden binnen gedefinieerde marktsegmenten.” Wij zijn trots op wat Bertil Breijnaerts en zijn team heeft neergezet de afgelopen jaren en dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan de succesvolle groei en professionalisering van Noten Transportbanden.” De kwaliteit van dienstverlening en marktpositie heeft de aandacht van Rubix getrokken resulterend in deze overname.”

Over Noten Transportbanden:

Noten Transportbanden, actief sinds 1925, is specialist op het gebied van industriële transportbanden en transportsystemen. Haar expertise richt zich op het confectioneren, monteren, repareren, onderhouden en verbeteren van transportsystemen in o.a. de voedingsmiddelen-, zand en grind-, metaal- en recycling industrie. Vanuit de locaties Belfeld (HK), Breda en Lochem zijn de experts dagelijks aan de slag om de productie installaties van de klanten bedrijfszeker te houden. De onderneming verzorgt het complete onderhoud van bandtransporteurs en levert alle bijbehorende producten. Voor meer informatie, kijk op: www.notentransportbanden.nl

Over Rubix:

Rubix is Europa’s grootste leverancier van industriële onderhouds-, reparatie- en revisieproducten en -services. Rubix is ontstaan uit de fusie van IPH en Brammer in 2017, na de overname van Brammer door Advent International. Vanuit meer dan 650 locaties in 23 landen, helpen 8.000 werknemers een topassortiment aan industriële producten en services te identificeren, installeren en te leveren aan meer dan 220.000 klanten. Het bedrijf had een gezamenlijke omzet van €2,2 miljard in 2017 en is de nummer één distributeur van lagers, transmissies en automatisering, hydrauliek, machines, montage, gereedschappen en veiligheidsuitrusting. Tot de belangrijkste merken behoren: Biesheuvel Techniek, Brammer, Buck & Hickman, Giner, Julsa, Minetti, Montalpina, Novotech, Orexad, Robod, Syresa en Zitec. Voor meer informatie, kijk op: www.rubix-group.com